Anak-anakku..

Hai kawan-kawan.. Apa khabar semua? Semoga semuanya sihat, riang dan gembira di samping orang-orang tersayang..

Sekarang, Intan dah jarang2 meng update blog ni.. Emm, mesti ramai member2 kat luar sana dah bosan datang sini.. Takde cerita terbaru atau kek terbaru.. hehehe.. Malas betul nak update ni..

Kali ni Intan nak masukkan gambar Shahir yang sedang asyik makan nutella.. Sekali tgk, makkk ooii muka dia.. Hilang comel nya.. hehehe..













Masa nak snap gambar Shahir, Shafiq pulak sibuk menangis kuat2. Nak tau kenapa? Dia menangis sebab dia nak pegang camera. Dia nak ambil gambar Shahir.. Aduuuhh, macam lah kuat sgt tangan tu pegang camera.. Kalau jatuh, sape nak jawab nak ooii..

Alaaa, cedihnya tgk muka dia.. ciannyaaa!!!


Kek Coklat Ben10 lagikk..

Alhamdulillah, ini adalah kali ketiga membuat kek coklat yang dihiasi dgn karektor kartun yg digemari anak2 zaman skrg, Ben10.

Kali ini Intan mendapat order dari Kak Ida yang tinggal di Mutiara Rini. Kak Ida ni takde blog tapi dia rajin jalan ke blog2. Kak Ida kenal Intan pun sebab dia lompat dari blog ke blog sehinggalah sampai ke blog Intan ni. Kebetulan, anak Kak Ida pun suka Ben10. So, Kak Ida buat surprise utk besday anaknya..

Semoga Kak Ida dan anaknya berpuas hati dengan kek Ben10 ni.. Inilah hasil terbaik yang dapat Intan hasilkan buat masa ni..


Kak Ida datang ke rumah Intan utk ambil kek. Lepas tu, Intan bawa Kak Ida ke rumah Sis Lin. Sebab Kak Ida pun suka singgah ke blog Lin. Kebetulan rumah Intan dah dekat sangat dengan rumah Lin. So, Intan ajak Kak Ida mengenali Lin dengan lebih dekat lagi. Nak tau citer dari Lin, silalah ke umah Lin ya..

Happy Birthday Mak..

Hari ini 14hb Mei, merupakan ulangtahun kelahiran ibu mertua Intan.

Alhamdulillah, dapat juga Intan buatkan sedikit cup cake untuk hidangan di hari ulangtahun mak. Kebetulan adik ipar Intan yang bercuti ke Singapore dan JB, nak balik ke Ampang semalam.. Jadi, tengah malam tu Intan siapkan cup cake utk mak.. Pagi esoknya (13 Mei), adik ipar nak berangkat ke Ampang..

Alhamdulillah, dah terima sms dari mak bgtau mak dah dapat cup cake tu dan mak suka sangat...

Semoga mak dipanjangkan umur, ditambahkan rezeki, tercapai segala hajat dihati, sentiasa sihat dan bahagia di dalam redha Illahi.. dan semoga cepat dapat tunaikan Haji. Amiin..



Ada lebihan cup cake yang telah di deco, Intan beri kat jiran sikit.. Sebenarnya nak pulangkan pinggan jiran. Dah lama sangat pinggan tu tak dipulangkan.. So, adalah rezeki mereka nak merasa cup cake coklat moist ni..




Terima kasih tak terhingga utk Kak Siti sayang sebab bagi tunjuk ajar utk buat coklat moist cup cake ni.. Tak sangka, akhirnya berjaya buat cup cake coklat moist.. Alhamdulillah, menjadi cup cake ni.. Mula2 takut juga tak menjadi sebab pernah buat kek coklat moist tak menjadi. Tapi, berkat tunjuk ajar Kak Siti... Alhamdulillah, menjadi juga akhirnya... Terima kasih banyak2 Kak Siti.. Sayangggggggg Kak Siti..


Kad Dari Nur

Terima kasih tak terhingga buat Nur di atas ingatan.. Terlambat atau cepat tak jadi masalah...

***********************************************************


Happy Belated B'day- Kak Intan Sabreena
Buat teman Nur.... Kak Intan ...

Selamat Hari Lahir... maaf ye terlambat nak ucap.. Almaklumlah terlalu sibuk dengan kerja..

Semoga Allah merahmati akak sekeluarga dan semua impian akak termakbul.. Aminnn



glitter graphics

Syurga Di Telapak Kaki Ibu

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu untuk semua ibu2 yang menjadi teman blogger Intan dan kepada sesiapa jua yang bergelar ibu yang sudi singgah ke blog Intan..

Istimewa untuk ibu Intan sendiri yang Intan panggil 'mama' dan juga ibu mertua Intan yang Intan panggil 'emak'... Tanpa mama, tiadalah Intan di dunia ini.. dan tiada juga kebahagiaan seperti yang Intan kecapi sekarang ini.. Jasa dan pengorbanan mama dan emak, tak mungkin dapat Intan balas.. Terima kasih di atas segalanya...

Semoga kita semua menjadi ibu yang terbaik.. Bahagia bersama suami dan anak2 di dunia dan akhirat. Tercapai segala apa yang dihajati.. Amiin..

Bersama ini, nak tempek sekali kad hari ibu yang Intan dapat dari Kak Ina KL. Terima kasih banyak2 kak sebab ingat juga nak bagi kat saya kad ni walaupun saya jarang2 singgah umah akak. Muahhhh... Thank you so muchhh...



Newer Posts Older Posts Home

Read The Quran