Gift From Nur



Gift yang Intan dapat dari Nur. Thanks atas ingatan Nur. Semoga Nur selalu sihat dan ceria disamping suami tersayang...

Sejuk Mata Memandang..




Hey U... Yes U...

Hmmmmmmmmm no time to even mail or msg me aah??????????


chooooo cho chweet of u......

Hmmmmmm how long I have to wait??????????


What????????? No need to wait ah????????? wow...


Hmmmmm..im waitingggggggggggg

Hey I m watching u, so do send a hi soon...


Hmmmmmm tired of typing...

Kek Coklat Moist

Lama betul Intan tak update blog. Angin malas dah datang menyerang.. Kalau angin ni dah datang, memang susah nak cakap lagi.. Apa cerita yang boleh dikongsi pun akhirnya berkubur begitu saje.

Maaf ya teman2 sebab Intan juga dah lama ta
k jalan2 ke blog teman2. Teman2 blogger pun dah boring datang sini. Maklumlah, takde xtvt menarik pun berlaku kat blog ni.. Tak hapdet2 pun..

Malam ni, Intan nak masukkan gambar kek yang Intan b
uat utk jiran emak Intan. Kek ini adalah merupakan hadiah untuk anak jiran emak Intan tu. Majlis sambut menantu diadakan pada hari Sabtu lepas (21hb Mac 2009). Majlisnya sederhana aje tapi tetap meriah. Sebab mereka ni orang Singapore. So, majlis kat JB ni dibuat ringkas aje khas untuk jiran2 di sekitar rumahnya.. Sibuk dengan anak2, akhirnya lupa nak snap gambar pengantin..


Takpelah, layan ajelah gambar kek yang Intan buat dalam keadaan malas dan takde idea.. Tak taulah, apasal angin malas ni datang menyerang bukan setakat malas update blog, tapi juga malas nak deco kek.. Ermm, harap2 angin ni cepat la keluar dari badan Intan ni.. Amiin..


Makan Malam Di Rumah Lin

Petang Ahad lepas, Intan dpt sms dari Lin.. Lin ajak datang ke rumah dia malam tu sebab ada beberapa orang blogger nak berkumpul kat rumah dia.

Ermm, memandangkan Intan&family takde apa2 plan malam tu..so, kami pun pergi ke rumah Lin malam tu. Mula2 hubby Intan ajak naik kereta.. Tapi, buat apa membazirkan minyak kereta. Sebab cuma bbrp langkah je dah boleh sampai rumah Lin..



Masa kami sampai tu, Kasawari&Linda dah pun sampai. Shai pulak mmg dah di rumah Lin sejak semalamnya.. Sampai2 je, dah dijemput makan. Macam2 lauk ada. Rajin betul Lin. Dengar cerita, penyediaan lauk-pauk tu dibantu oleh Shai.. Ermm, memang sedap..

Nak bercerita panjang memang tak senang sebab anak2 Intan tak pandai duduk diam kat umah Lin tu. Macam2 diorang buat. Lompat la..jerit la..gaduh la.. Pendek kata, diorang buat macam rumah sendiri..

Ikutkan hati nak balik awal sikit sebab risau tengok anak2 Intan yg tak pandai duduk diam. Tapi terpaksa sabar sikit sebab nak jumpa Retna. Retna on the way nak ke rumah Lin..

Mesti Lin pening tengok gelagat anak2 Intan. Mintak maaf banyak2 ya Lin. Sebab tu lah, Intan ni jarang berjalan ke rumah orang. Lebih baik lepak kat umah sendiri je. Nak tonggang terbalik pun, rumah sendiri je.. hehehe..


Apapun, terima kasih banyak2 kat Lin&suami sebab menjemput kami makan malam kat sana.. Harap2 tak serik dengan kedatangan Intan sekeluarga ya..


Jikaku Tak Bangun Esok Pagi

Sayu rasa hati bila mendengar lagu ni.. Jom kita layannnzzzzz...





Jika ku tak bangun esok pagi,
Sayangku kau jagalah diri,
Sentiasa ingatkan hati,
Dirimu amat ku cintai.

Andainya dihimpit kesusahan,
Sujud dan mohon pada tuhan,
Agar diberikan bimbingan,
Meniti hidup bersendirian.

(chorus)
Bila terasa sejuk,
Pejamkan mata,
Bayangkan dalam dakapanku,
Bila terasa rindu,
Pejamkan mata,
Kita bersua dalam lena.

Kalau ada yang sudi mengganti,
Sayang lepaskanlah ku pergi,
Kerana insan yang seistimewamu,
Berhak untuk dicinta dalam hidup.

Sayang tiada apa yang kekal di dalam dunia ini,
Namun yang pasti,
Walaupun ku tiada nanti,
Cintaku akan kekal abadi.

Ku berharap kau tak akan lupa,
Mengirimkan bekalan doa,
Kita jumpa lagi di sana nanti,
Jika ku tak bangun esok pagi


Nyanyian : Yusry KRU


Newer Posts Older Posts Home

Read The Quran