Blueberry Cheese Tart


Lama benar rasanya Intan menyepikan diri. Mungkin ada yang sedar tentang hilangnya Intan di dunia blogger ni. Tapi ada juga
yg tak sedar. Maklumlah, Intan kan low profile..hehe..

Sebenarnya pc Intan ni dihantar ke kedai. Minta di reformat semula. Nak reformat sendiri, tak tau..Jadi, terpaksalah hantar ke kedai kann.. Pastu bila pc dah balik rumah, masa pulak tak mengizinkan Intan mengadap pc.. Al-maklumlah, tugas sebagai surirumah ni susah nak stop. Ada aje keje yang nak dibuat..


Beberapa hari sebelum ni Intan berjumpa dengan salah sorang tokey kek,cup cake & cheese tart iaitu Kak Siti.. Peramah orangnya. Seronok dpt jumpa Kak Siti. Tapi waktu berjumpa tu singkat sangat sebab Kak Siti banyak lagi kerja iaitu nak menyiapkan order pelanggan..




















Dapat juga Intan merasa blueberry cheese tart Kak Siti. Cheese tart tu adalah ole-ole dari Kak Siti. Nyum-nyum..Sedap betul chesse tart tu. Makan chesse tart tu mcm tak boleh berhenti la.. Ada harapan akan dibeli oleh Mr.hubby.. Cik abg Intan tu peminat cheese. Perkataan yg keluar dari mulut dia masa masukkan cheese tart tu "Ermm, sedap betullah cheese tart ni".

Oh ya, petang ni Intan akan ke rumah Kak Siti untuk mengambil cheese tart yang Intan order semalam. Hebat betul kak Siti. Semalam order, hari ni dah boleh ambil.. Cheese tart ni Intan nak bawa balik ke rumah mertua di Ampang. Sebagai buah tangan dari kami..

Jadi, utk teman2 diluar sana yang juga peminat cheese..cubalah hubungi Kak Siti utk mendapatkan cheese tart yang istimewa tu.. Tak rugi kalau beli.. Sekali makan, mesti nak lagi..

Pagi esok Intan bersama keluarga akan berangkat ke Ampang, Selangor untuk pulang ke rumah mertua di sana. Hari Isnin nanti adik ipar Intan akan bertunang. Semoga majlis pertunangannya akan berjalan dengan lancar dan selamat..

6 comments:

wah nmpk sedap tu..ingt kn intan yg bt td..keh3...klu dh pandai bt tu nnti,jgn lupa tau hntr sini cikitt

January 24, 2009 at 1:37 PM  

re Lin:

hehe..gempak sikit..org mesti ingat Intan buat sendiri.. Kalau baca cerita, baru tau siapa yg buat..

Ermm, tak tau lah bila mood nak belajar buat cheese tart akan bermula.. Insya Allah, kalau dah try dan menjadi, Lin mesti dpt rasa..hehe..

January 25, 2009 at 1:59 AM  

sodapnyerrr.. salammz

January 25, 2009 at 9:42 PM  

tq intan bagi siti nyer blog tuh....tgh mlm buta nih order chiztart dia...ntah dpt ntah tak esok....hehehehe.salam

January 26, 2009 at 1:58 AM  

salam akak...
wah sekarang ni bisness semakin maju
tahniah saya ucapkan.

semoga famaly akak bertambah cerie
ok~ thanks!!!

January 26, 2009 at 4:49 PM  

re en_me:

W'salam.. erm, mmg sedap. tapi kalau saya sendiri yg buat belum tentu sedap jadinya..hehe.


re Kak Zarra:

Sama-sama..Insya Allah, kak Siti takkan hampakan permintaan pelanggannya..

Dah selamat dimakan pun kann..



re Azman@Kreuger:

W'salam Man..

sebenarnya akak belum start bisnes apa2 pun..tolong promotekan bisnes kawan.. Semoga dia akan bertambah maju..

Terima kasih Man..

January 30, 2009 at 4:19 PM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran