Hari ni sebenarnya Intan ada tugasan penting iaitu menyiapkan kek coklat yang di order oleh Lin untuk meraikan ulangtahun ke 9 anak lelakinya, Md. Ridzuan.

Alhamdulillah, sebelum waktu yang dijanjikan tiba..Intan telah pun dapat menyiapkan kek coklat yang dihiaskan dengan watak kartun kegemaran anak Lin yang juga kegemaran anak2 Intan.. Apa lagi kalau bukan Ben10. Tapi, maaflah Lin sebab kek tak cantik macam kek2 orang lain.. Intan harap Lin berpuas hati dengan hasil kerja Intan tu.. Oh ya, karektor kartun tu di lukis atas bantuan Mr. Hubby Intan. Harapkan Intan yang lukis, memang tak menjadilah Ben10 tu nanti.. hihihi..


















Kami sekeluarga sampai lambat ke rumah Lin.
Dah ramai blogger tiba di rumah Lin. Padahal rumah Intan dengan rumah Lin cuma beberapa langkah je. Tapi disebabkan anak2 yang masih kecil, semuanya jadi lambat..



















Walaupun lambat, makanan masih tersedia untuk kami. Banyak menu Lin tadi.. Macam2 ada. Tak larat nak makan semua.. Alhamdulillah... Ermm, sedap2 belaka.. Cuma Intan tak sempat nak merasa kek buatan sendiri. Nak tau juga, sedap atau tidak.. Macammane Lin, ok tak kek tu? Harap2 rasanya ok.. Kalau tak ok, maafkan Intan ya.. Baru cuba resepi baru..


Lewat petang pula, seisi barbeque telah bermula.. Ada ketam, ayam, sotong dan udang.. Masing2 sibuk mengipas.. Cuma Intan dan
suami je tak tolong mengipas. Maklumlah, anak2 kami ni tak boleh dibiarkan main sendiri.. Takut lain jadinya.. hihihi..



Sayangnya, kami cuma sempat makan udang je sebab anak Intan (Saufi) buat hal. Menangis tak henti2. Ada benda yang dia nak tu... Tetamu2 Lin semua tau.. Masing2 mesti risau dengar tangisan yang tak henti2 tu.. Akhirnya kami terpaksa minta diri lebih awal berbanding teman2 yang lain..

Terima kasih banyak2 Lin atas jamuan tadi. Semoga bertambah lagi rezeki Lin dan suami.. Selamat Ulangtahun Yang Ke 9 buat Amat. Semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada kedua orang tua.. Semoga berjaya dalam pelajaran serta kehidupan di dunia dan akhirat. Amiin..


10 comments:

cantik btl intan wat ben10 tu..nmpk hidup..bole terus jd tokey kek yg berjaya tau..

April 19, 2009 at 12:02 AM  

Cantik kek ben10 tu. Tak tau lak bila ana bleh buat camtu..anak ana pun suka ben10..Kemarin masa besday dia buat kek choc biasa jer...huhu

April 19, 2009 at 12:43 AM  

nice ben 10

April 19, 2009 at 1:15 AM  

salam intan.. berkesempatan juga pegi ke rumah Lin tu. tarikh lahir anak Lin tu sama dgn tarikh lahir anak saya.. yg sulong.

April 19, 2009 at 9:10 AM  

oh.. hero aku buat hal plak...
baru je seronok nak bace cite
kali ni..

ape ape pon.. untuk sis lin...
sorry lame tak menjengah kat blog.
upenye akak intan dengan sis lin
ni jiran.. hahaha aku baru tau
malam tadi.. itupon akak intan
yang bagi tau...

patut la kalau dalam blog kak intan
mesti ade gambar sis lin...
same gak cam kat dalam blog sis
lin. memule tuh tadek syak la..
upenye jirang selang beberapa umah
hadoi ai.. uniqnye blog ni!

April 19, 2009 at 10:22 AM  

re Kak Siti:

Alhamdulillah.. Terima kasih kak. Amiin..


re Kak Ana:

Terima kasih kak Ana. Tu pun atas bantuan hubby. Kalau hubby tak tolong, tak taulah apa rupa Ben10 kat kek tu..hihihi


re Kak Eyna:

Terima kasih kak Eyna. Tapi masih banyak kelemahannya kann.. ;)


re Toknabe:

W'salam.. Insya Allah, berkesempatan sbb rumah saya ke rumah dia cuma bbrp langkah je.

Oh ya ke? Kenapa tak celebrate sama2 kat umah Lin? :) Happy belated Birthday utk anak sulong Toknabe..


re Azman@Kreuger:

Bukan hero Man la.. Hero Man tu nama dia Shahir. Ni abg Shahir yg sulong buat hal. Tension jekk..

Mmg unik blog ni. Mempertemukan jiran yg tak kenal antara satu sama lain sebelum ni.. Sis Lin ni baik dan peramah orangnya. Untung sesiapa yg dpt jadi kawan dia.. :D

April 19, 2009 at 4:10 PM  

salam intan.. memang sedap kek ben-10.. kasawari makan dua kali.. semalam dan hari ni.. he he..

takepr la.. anak bujang tu dgr2 dia nak main game komputer.. errmmm.. harap2 dah besar jadi anak yg soleh..

April 19, 2009 at 9:23 PM  

Salam intan... cantiklah kek intan buat tu :) Ada anak2 kecil pun masih sempat nak buat kek secantik itu... syabas!

* biasalah budak2 memang cam tu lin... kak e dah biasa sangat dengan kerenah dorang ni... cuma kak e respectlah lin dan hb... penyabar sungguh!

April 20, 2009 at 1:48 PM  

terima kasih intan sudi dtg,kek ben10 tu mmg cntik dn sedap,ramai yg bertanya,lps ni lin promote utk intan oke...

April 20, 2009 at 3:48 PM  

re Kasawari:

W'salam.. Ya ke? Alhamdulillah...

Amiin..



re Kak e:

W'salam kak e. Alhamdulillah.. bolehlah sikit2..memang kena pandai bahagikan masa antara anak2 dan kek.. :D .. Terima kasih atas pujian.. :)

Ermm...utk Lin&hubby ke...utk Intan&hubby? confius sikit.. hihihi



re Sis-Lin:

Sama2 kasih sbb menjemput Intan sekeluarga..Maaf tak dapat nak tolong apa2.. Toling jaga anak2 sendiri jek.. Tu pun still buat hal..

Terima kasih banyak2 Lin sbb tolong promotekan.. Alhamdulillah.. Nanti adalah kek percuma utk Lin.. Insya Allah.. ;)

April 20, 2009 at 8:05 PM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran