Hujung Syawal..

Selagi masih di dalam bulan Syawal, selagi itulah raya masih tak habis2 lagi.. @kakros01


Jumaat (24hb Oktober 2008) bersamaan 24 Syawal 1429, Intan berkesempatan berhari raya ke rumah kenalan hubby di Pasir Gudang.. Masa tu juga Intan mengambil kesempatan berhari raya ke rumah Sweetlilly(SL)@Nina.. Mula-mula hajat di hati nak berhari raya ke rumah akak. Tapi Intan tak dapat nak contact akak.. Jadi, Intan cuba hubungi SL@Nina..Maka, lewat petang Intan sampai ke rumah SL@Nina.. Terima kasih SL@Nina sebab sudi menerima kedatangan Intan&family.. Mesti Nina pening sebab anak2@hero2 Intan lasak2.. Berebut mainan Ben10 dgn anak Nina.. Terima kasih kerana menjamu kami dengan kuih2 raya yg sedap2 beserta kek buah kukus yang sedap sgt..Baru keluar oven lagi.. Puding coklat yg sungguh kuat rasa coklatnya..Ermm, memang sedap.
@upin01@ipin01


Hari ni Ahad (26hb Oktober) bersamaan 26 Syawal, seorang blogger yang dikenali ramai datang berhari raya ke rumah Intan..Blogger tersebut ialah Linn yang dikenali ramai sebagai Kak Linn..


Linn datang bersama suami dan anak tersayangnya..Sungguh comel pengarang jantung Linn ni..@kakros02Tapi pemalu sikit.. Sebenarnya Linn ada beritahu Intan nak datang ke rumah hujung minggu ni. Tapi Intan tak ingat langsung..lagipun Linn tak ingatkan Intan kat shout box Intan.. Jadi, takde apa hidangan istimewa yang dapat Intan sajikan buat Linn sekeluarga.. Cuma sempat buat brownies je.. Tu pun mereka makan sikit je. Malu agaknya.. Terima kasih Linn sebab sudi bertandang ke teratak buruk akak ni.. Ada masa, datanglah lagi ya..

@ipin01@ipin02

8 comments:

Wah... rindu sungguh laa kat blog ni.
Lame betoi tak menengok dan membaca
entri-entri kak intan.

Sebok ke akak? Biaser laa kan...
kite paham... org dah bekeluarga,
stended la... tapi respected
sebab akak still bleh berblog lagi.

Tahun depan rasenye nak pg jalan
ke mersing... kalau berkesempatan,
bleh laa lajak ke umah akak sekali.

Hehehe... alang-alang dah ke sana
kan... bleh beramah mesra dgn
famaly akak. *rasenye pg dgn
tunang skali le kot~

Kreuger®

October 26, 2008 at 9:33 PM  

re Azman:

Kalau rasa rindu, datang je lahh..Blog ni tak pernah berkunci..

Errmm, mmg sentiasa bz dgn rutin harian..Berblog ni cuma bila ada time2 free jek. Time free pun tak menentu..Maklumlah, ada anak2 kecik..Faham2 ajelah..

Tahun depan? Insya Allah,akak masih aktif berblogging lagi.. Datanglah ya..Kalau takde umah sedara kat JB ni, boleh bermalam kat hotel akak ehh..Mersing tu jauh dgn JB ni..

Thanks Kreuger..

October 26, 2008 at 10:12 PM  

seronok tgok intan beraya.. tumpang bahagia n gembira..

October 27, 2008 at 7:45 PM  

Amboi...kak intan...dikenali ramai ke saya ni? hehe... xpe kak intan,xyah susah2 nk msk2, saya nak jumpa kak intan je...brownies kak intan tu pun sedap, bukan malu lah nk mkn, tp sbb kami dh kekenyangan mkn nasi ayam di 2 buah rumah, hehe..mujur jugak kak intan x buat mknn berat, kalau x mmg kami menjamah jelah jawabnyer...ni x smpat2 nk update blog ni...esok dah last raya, 1 syawal punya cite pun lom cite lg, aduhai...

October 28, 2008 at 3:41 PM  

kak linn kenyang makan nasi ayam kasawari yg masak tu.. eh he

October 28, 2008 at 11:21 PM  

intan pun tau ben10, k zan baru jer tahu tu pun tengok anak2 buah main. ingat adik ika tak tau... rupanya ibunya yang tak mengikuti perkembangan... hihihi....

October 28, 2008 at 11:45 PM  

salam Intan.... masih dgn edisi raya yek. Ni kira last ler cerita pasal jalan2 raya ni.

October 29, 2008 at 2:03 PM  

re dzana:

Alhamdulillah..selagi boleh raya, raya..hehe


re Linn:

Terima kasih sbb sudi singgah ke teratak buruk akak.. Tapi akak rasa ralat sgt sbb tak sempat buat hidangan istimewa utk Linn&suami..


re Kasawari:

Ermm..mesti paksa Linn makan byk2 nasi ayam tu..sbb tu Linn malu2 makan kat umah saya..
Patutnya,tapaulah sikit nasi ayam utk saya.. :(


re Kak Izan:

Biasalah kak Zan..budak2 zaman skrg. Semuanya lebih advance dari kite. Anak sulong saya yg bgtau pasal Ben10. Tak salah saya pada awal atau pertengahan tahun ni.. hehe.. Tapi, saya advance sikit dari akak laa..


re Toknabe:

Salam toknabe..selagi dlm bulan Syawal..cerita apa lagi kalau bukan cerita raya.. :D

October 30, 2008 at 12:21 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran