Cup Cake Pagi Raya

Lama benar rasanya Intan menyepikan diri dari dunia blogging ni.. Kesibukan dgn tugas harian melayan anak2 menyebabkan masa untuk beronline semakin kurang.. Rindu juga kat blog ni.. Rindu kat kawan2.. Lama tak saling singgah-menyinggah.. Apa pun, semoga semuanya sentiasa sihat sejahtera dan ceria selalu..

Kali ni Intan nak masukkan gambar cup cake untuk tatapan Kak Siti..Cup cake coklat.. Cup cake ni Intan buat untuk hidangan di pagi raya. hehe..cup cake Intan tak la secantik cup cake orang lain.. Deco kali ni pun nampak sgt ala-ala malas gitu..Nipis je buttercream tu..Sebab masa buat tu fikiran asyik memikirkan baju tak siap kemas lagi. Kejap lagi nak balik umah emak..Rumah pun tak kemas lagi..Raya haji dah dekat..


Tapi, Intan rasa puas hati juga la sebab Intan cuma belajar melalui dunia cyber.. Takde cikgu di depan mata.. Tak pernah mengikuti sebarang kursus. Sebenarnya hajat dihati ni, memang nak sgt ikuti kursus2 kek dan cup cake.. Tapi, kewangan Intan belum mengizinkan Intan mengikuti kelas2 ni..Jadi,semua pembelajaran Intan adalah melalui resepi kawan2, email, sms dan youtube.. Maklumlah, semuanya free.. Terima kasih untuk semua kakak2 yang pernah memberi tunjuk ajar pada Intan.. @kakros01Jasa kakak2 tetap Intan kenang..Terima kasih kerana sudi menjadi cikgu Intan walaupun tanpa sebarang bayaran..

Sebenarnya, Intan ada tugasan untuk membuat cup cake sempena pernikahan sepupu Intan pada 20hb Disember ni.. Jadi, cup cake yang Intan buat pada hari raya lepas adalah sebagai percubaan utk 20hb Disember nanti. Tapi, Intan still kena cuba lagi untuk menghasilkan cup cake yang lebih baik dan lebih cantik.


10 comments:

Intan..cantik la deko tu..untuk org yg baru cam intan dan x penah g belajar..akak rasa terharu..cuba lg k..apa2..email akak..

December 13, 2008 at 7:22 AM  

a'ah cantik dah tuh k.intan.. sama la kita, blaja alam maya jerk.. kene praktis byk kali baru perpect cam org lain! huhuu...

December 13, 2008 at 7:42 AM  

nak satu boleh ekk.. sedap nampak. tu baru nampak belum rasa lagi tu.. hehe

December 13, 2008 at 8:07 AM  

wah nnti boleh la intan ajar lin plk ye...

December 13, 2008 at 9:10 AM  

wah akak... rindunye.
nanti kalau saya nak nikah..
bleh ar tempah kat akak ek..
tapi akak kene pos ar nanti..

berapa hari belh tahan tuh?
hehe... so akak dah berbisness la
skang ni.. tahniah akak~

ape kate carik deco bersama eric
untuk corak cup cake tuh... kekeke
bleh ker? Sure boleh kan.

Akak kan kreatif. Ok akak..
Salam ceria untuk akak dan famaly
dari saya.

Kreuger®

December 13, 2008 at 11:21 PM  

intan,

intan bak lah rasa cupcake tu... k zan asyik makan cucuq pisang aje, dah jemu ni hihihi...

December 14, 2008 at 11:13 PM  

re Kak Siti:

Terima kasih kak Siti. Tapi sebenarnya saya mmg belum berpuas hati dgn prestasi saya tu.. Insya Allah, akak terus berusaha dan akan buat sedaya yg termampu utk 20 Disember nnti..


re Hana:

Betullah Hana..kena praktis byk kali baru boleh buat cun sikit kann..


re Rashid:

nak satu?datanglah sini..sape yg dtg umah msti dijamukan dgn cup cake..itupun kalau masih ada stok la.. :D


re Sis-Lin:

hehehe..nak ajar Lin? Intan pun masih dalam tahap pembelajaran..Cikgu yg tinggal hampir dgn umah kita kan ada.. ;)


re Kreuger:

hehe..Man nak order dari akak utk mjlis Man ke?biar betul Man.. kat KL tu ramai pembuat kek&cup cake yg handal2..cantik2 kek&cup cake mereka. Tapi,kalau Man sudi nak order kat akak..Kecil tapak tangan,dulang akak tadahkan..Insya Allah..

tapi akak belum berbisnes lagi la Man. Utk sepupu akak tu akak hadiahkan utk dia. Tak byr pun..hehe(utk tujuan promosi sekali)..

Terima kasih byk2 Man


re Kak Zan:

Jomlah turun JB..Insya Allah,saya jamukan dgn cup cake.. ;)

December 15, 2008 at 8:14 AM  

Salam Intan.... lama x jengok blog.. cayalah... dah nampak cupkek dah... raya haji tu hari kak eyna wat muffin n brownies jer...

December 16, 2008 at 9:23 PM  

welkemm bekk!!

December 17, 2008 at 8:55 PM  

re Ummi Eyna:

Salam kak Eyna..ermm, nak buat cup cake selalu mcm akak..hehe..

Best tu muffin & brownies..Takde lebih ke?hulurlah sikit..


re ipv6:

????

December 18, 2008 at 1:37 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran