Cup Cake Untuk Hantaran Pengantin

Inilah pertama kali dalam hidup Intan membuat cup cake utk dihadiahkan sbg hantaran kepada pengantin. Pengantin pompuan tu sepupu Intan. Intan memang dah berniat nak hadiahkan pada dia sebgai hantaran kepada pihak lelaki.

Malam tu lepas Maghrib, Intan terus bancuh adunan cup cake coklat tu. Buat punya buat, banyak jugalah dapat. Pelbagai saiz ada. B
esar, sedang, kecik semua ada.. Tengah2 buat, dapat pula kunjungan dari blogger iaitu Kasawari bersama isterinya Linda dan 2 orang heronya ke rumah Intan. Dapatlah mereka merasa cup cake yang baru kuar dari oven. Tapi belum sempat hias lagi..


Lewat tengah malam, baru Intan memulakan projek mendeco. Semuanya gara2 tunggu 3 hero Intan tido. Lambat mereka tido malam tu.
Ingatkan nak deco 2 tema..1 tema strawberi dan 1 lagi tema ros.. Tapi, buat punya buat ros tetap tak menjadi2..

Akhirnya, Intan ganti ros menjadi ceri..hehe. Hab
is cerita.. Memang tak tido Intan haritu. Pukul 5.30 pagi baru settle keje orang yg tak pro ni..


Tengahari tu terus ke umah sepupu Intan kat Larkin. Cup cake Intanlah paling lewat sampai..Apapun, Intan bersyukur kerana niat Intan akhirnya terlaksana juga walaupun ros Intan tak menjadi..

Gambar cc yg siap dihias versi blur

7 comments:

wah mmg berseri CC intan tu..cantik btul..nnti leh la lin tempah order ye...

December 23, 2008 at 11:31 AM  

wah... akak buat niage ke?
kalau duk dekat... kompom mase tunang
hari tuh.. saya dah tempah dengan
akak~ ekeke... cantik gile bile
dah masuk dalam bekas hantaran tuh~

:D~

Kreuger®

December 24, 2008 at 6:53 PM  

re Sis Lin:

Terima kasih atas pujian Lin tu..Insya Allah, kalau ada org tempah..intan akan cuba buat yg lebih baik..


re Azman@Kreuger:

Belum buat niaga lagi..Tapi ada juga keinginan tu..Masa tu, mmg tersenyum dlm hati bila tgk hasil tangan sndiri pertama kali dijadikan hantaran perkahwinan..

Alhamdulillah, semua atas tunjuk ajar beberapa org kakak yg mmg pakar dlm bidang ni..

December 24, 2008 at 10:49 PM  

Salam Maal Hijrah, May Allah crown us with the best of iman, health, wealth and peace of mind in the New Year.

December 28, 2008 at 9:57 PM  

re Arsaili:

Salam Maal Hijrah juga buat Arsaili.. Semoga tercapai segala impian di hati..Semoga bertambah keimanan dan ketaqwaan..

December 30, 2008 at 12:47 AM  

salam..

sedap cup cake akak tu.. sesuai sekali buat hantaran..
sempat la saya rasa bila smpai pagi tu..hehe

anyway, kak intan & abg eddy, terima kasih byk2 sbb bagi kami tumpang duk umah masa kenduri ida ari tu..budi baik akak & abg kami kenang selamanya..

- Rahimi -

January 13, 2009 at 10:19 PM  

re Rahimi:

Alhamdulillah, Rahimi dan adik2 adalah org2 pertama yg dpt rasa cup cake yg akak buat seangkatan dgn cup cake hantaran tu..tapi,kalau dah tgk byk sgt, rasa muak kann..hehe

Sama2..tapi apa sgtlah setakat tumpang tidur je..makan semua kat Larkin kann..

January 14, 2009 at 8:07 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran