Gift Untuk Anak-Anakku

Petang semalam (29 Nov), sewaktu Intan duduk bersantai2 dengan anak2, tiba2 kedengaran suara kanak2 memberi salam.. Kami pun terus menjawab salam dan lihat siapa gerangan yang memberi salam tu..

Rupa2nya anak2 Lin.. Nampaknya ada surprise lagi ni.. Anak bujang Lin berkata "Jangan tunjuk diorg, nnti mesti diorg terperanjat"..hati kecik Intan berbisik juga"apalah agaknya yang Lin bagi ni sampai tak boleh tunjuk kat anak2 Intan ni?"..@kakros01hehe.. Tapi mcm dah agak mesti sesuatu yang istimewa utk mereka..(hehe, buat ayat karangan lagi )

Bila dibuka plastik bag tu, rupa2nya 2 set colouring book Ben10 beserta dengan krayon Ben10 lagi.. Bukan main seronok anak2 Intan..menjerit2 keriangan. Rupa2nya ole-ole dari Singapura. Sebenarnya sebelum ni pun hubby Intan pernah belikan colouring book Ben10 juga.. Tapi sekejap aje habis diwarna keseluruhan buku tu..

Dalam masa mereka gembira melihat buku2 tu, Intan pun call Lin nak ucapkan terima kasih atas ingatan Lin untuk anak2 Intan..Bila letak aje phone, Intan tengok diorg dah start warna buku2 tu.. Intan pun menjerit "Alamak! ibu belum lagi ambik gambar buku dan krayon ni. Sabarlah dulu..". Kena tunggu hubby Intan balik baru boleh snap gambar buku&krayon tu sebab hubby Intan pergi ke Muar membawa camera..









Terima kasih sekali lagi Lin atas ingatan istimewa Lin untuk anak2 Intan. Lin selalu buat mereka gembira. Tak terbalas rasanya budi baik Lin ni..Semoga rezeki Lin akan sentiasa bertambah..

7 comments:

adihhh... susah betoi laa nak
nak komen. line internet slow sangat
laa akak... biaser la pakai BEROKBAND
memang laa cenggini...

ekeke... oo dapat hadiah untuk
anak akak ek... erm.. adiah kite
bile plak nak kasik ni... ekekeke~

Kreuger®

December 1, 2008 at 12:28 AM  

re Kreuger:

Alaa..kesiannya,line slow sgt ke? apa pun, akak tabik dgn kreuger..tetap nak bg komen walaupun line slow..terima kasih banyak2 Man..

alamak, alamat msih tak dpt..tu yg tak beli pun apa2 lagi..

December 1, 2008 at 12:37 AM  

ala intan benda kecik tp gembira nye paling besar kan...

December 1, 2008 at 3:59 PM  

Terima kasih Lin..

Walaupun kecik, tapi ianya penuh bermakna kerana dtgnya dari hati yg ikhlas memberi.

December 1, 2008 at 7:47 PM  

waa...sukanya hero tu dapat mengaler.. mesti bawak tido tu.... keseronokkan.

December 1, 2008 at 11:18 PM  

slm intan.. suka anak2 dpt gift yer.. yg penting keikhlasan kan.. kkdg anak2 bgitu mghargai gift walaupun pensil sebtg kan..itulah anak2 kita..

December 2, 2008 at 8:52 PM  

re kak Izan:

Ya kak Zan..seronok smpai tak terkata..sekejab je dah penuh kena warna.


re kak Zana:

W'salam kak Zana..betul tu kak Zana..mereka sebenarnya sgt menghargai setiap pemberian kita cuma mereka tak tahu mcm mane nak luahkan..dari riak muka,kita dpt tahu betapa gembiranya mereka..

December 2, 2008 at 9:15 PM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran