Tag dari Kreuger

Rancak betul Intan dapat tag..Yang mane mampu di settlekan, dapatlah Intan selesaikan.. Yang mana tak mampu di selesaikan, Intan memohon jutaan maaf dari teman2 ya. Memang ada tag yang tak dapat Intan selesaikan.. Bukan sengaja, tapi keadaan dan waktu yang tak mengizinkan Intan.

Sekarang, Intan sudah bergelar ibu kepada 3 orang anak lelaki.. Walaupun cuma surirumah sepenuh masa, tapi banyak kerja Intan kat rumah ni.. Celik mata je, terus start keje sampailah malam hari, bila time nak tido.. kerja terus walaupun hanya di dalam rumah sendiri dan tanpa gaji..kerja tetap kerja..Dan kerja Intan itu adalah merupakan tanggungjawab kepada suami dan anak2.. Tu sebabnya Intan kurang masa utk lama2 beronline.. Jadi, tag2 yang mampu dijawab aje, dapat Intan jawab.. Harap teman2 di luar sana berpuas hati dengan penerangan panjang lebar Intan ni serta dapat memaafkan kelemahan diri Intan..

Tag kali ni datang dari seorang blogger yang setia berkunjung ke blog Intan walaupun Intan jarang2 berkunjung ke blognya..Blogger ni juga selalu memuji dan memandang tinggi diri Intan yang serba-serbi kurang ni..Terima kasih Azman@Kreuger kerana sering ke sini dan sering memandang akak sebagai seorang ibu penyayang..Maaf ya kerana lambat menjawab tag ni sbb tag ni panjang sangat..

Tagnya memerlukan jawapan mengenai diri Intan..

1) What is the most important thing in your life?
Mencari keredhaan Allah..

2) What is the last thing that you bought with your own money?
Barangan dapur...biasalah, orang pompuan..

3) Where do you wish to get married?
Ala, benda dah lepas laa..Soalan tak sesuai dgn akak...

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
Insya Allah, sehingga ke hujung nyawa..

5) Are you in love?
Sure, CINTA pada ALLAH, CINTA pada NABI dan CINTA pada suami tersayang.

6) Where was the last restaurant you had dinner?
Alamak, tak ingat laa.. Selalu bungkus bawak balik je...Nama Restoran yang dekat dgn rumah ni, tak ingat pulak Restoran apa namanya..SORRY!
7) Name the latest book that you bought? hehe, buku resepi..tak yah bagitau la nama buku tu..buku resepi murah2 jekk..

8) What is your full name?
Masya ALLAH...full name pun nak tau juga ke? Ermm, ingatkan nak rahsia..tapi, kenalah jujur dgn Azman kan.. Nama penuh akak ikut surat beranak& IC ialah Sabreena binti Sahip.. pelik ke mcmmane boleh timbul Intan.. masa akak kecik2 dulu, selalu nangis je..so,org tua2 suruh tukar nama panggilan. Sejak tu dipanggil INTAN..

9) Do you prefer your mother or father?
Sebenarnya, kedua2nya sekali...Tapi, apapun yang utama mestilah ibu sebab ibulah yang mengandung dan melahirkan kita..

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
Nabi Muhammad S.A.W

11) Christina or Britney?
ermm, susah la nak jawab sbb akak tak minat artis2 barat ni..seksi sgt..

12) Do you do your own laundry?
Yup, of course..hehe, semuanya masuk dlm wash machine..tekan suis..mesin tu buat keje dari awal sampai akhir..pastu, dia berbunyi kasi tau dah siap utk dijemur..

13) The most exciting place you want to go?
Tak terfikir pulak nak ke luar negara.. Sebab kat dalam negara belum habis pergi..Teringin nak pergi Langkawi.. Agak2 Azman boleh sponsor??

14) Hugs or kisses?
Ishh..soalan sensitif la...Malulah nak jawab..hehehe, tapi sebagai isteri of coure nak kedua2nya dari suami tersayang dan of course bukan di khalayak ramai.. Ishh, apa punya soalan entahhh..

15) Point out 5 things about the person who tagged you.
i) Setia mengunjungi blog akak..Akak selalu rasa terharu
ii) Jujur dalam bercerita kisah kehidupannya..
iii) Rasanya Azman ni sporting orangnya & suka berterus-terang
iv) Apa lagi pasal Azman ni...oh ya, selalu tension kat tempat kerja..
v) lastly...Tak sabar nak mengakhiri zaman solonya..hehehe, jgn mare ehh,nnti kena jual..

16) 8 things I am passionate about:
haahhh?? tak nak jawablah soalan ni...nak jwb atau tak nak, tu hak akak kannn..

17) 8 things I say too often:

1) YA ALLAH!
2) Saufiiii
3) Shafiqqq
4) Jangan bisingggg
5) Shahir tidoooo
6) Cuba jadi budak baik
7) Dengar cakap ibu niiii
8) Abanggg! tengok Saufi nii

18) 8 books I’ve read recently:

Sekarang ni tak terbaca buku2.. Dulu masa sekolah2, selalulah baca buku2..Sekarang selalu baca majalah je..

19) 10 songs I could listen to over and over again:

1) Kau Merubah Segalanya ~ Fauziah Latiff
2) Gubahan Rindu Puisi Syahdu ~ Fauziah Latiff
3) Aku Masih Seperti Dulu ~ Fauziah Latiff
4) Salam Terakhir ~ Allahyarham Sudirman Hj. Arshad
5) Pelangi Petang ~ Allahyarham Sudirman Hj. Arshad
6) Purnama Merindu ~ Datuk Siti Nurhaliza
7) Untukmu Ibu ~ Exist
8) Kesilapan Keegoanmu ~ Datuk Siti Nurhaliza
9) Intan ku kesepian ~ Wings
10) Masih Aku Terasa ~ Gersang

20) 8 things I learned last year:

1) Belajar buat blog
2) Belajar menjadi ibu kepada anak yang bersekolah (anak start sekolah laaa)
3) Belajar jadi rajin membuat kek (melalui blog kengkawan)
Yang selanjutnya, tak boleh nak ingat laa..

21) 5 Many people to tag as you wish:-

Takpelah..tak payahlah nak tag org lain sebab tag ni pun dah lama terperap..lagipun kat blog2 lain, rasanya ramai dah kena tag ni..

Harap Azman@Kreuger berpuas hati dengan jawapan2 yang akak berikan ni.. Kalau nak tag akak lagi, tunggulah sebulan dua lagi..Janganlah rancak sangat mengetag akak ehh.. Takut tak dpt nak disiapkan..








2 comments:

Assalamualaikum Kak Intan...
ahahahahah klakar giler akak jawab tag. Memang saya amat berpuas hati. Sebab tuh laa saya respected kat akak nih. Walau macam mane sebok sekalipon, tapi still sempat online dan beramah mesra dengan jiran jiran blog. Tak lupe juga dengan jiran sekeliling.

Apa yang kelakarnya time soalan no. 15:- Point 5 this about person who tag you.... kekekek... jujur nye kak intan menjawab... terharu nih.... :-D

Lepas tuh no17) 8 thing often say. muahahahah... memang la kak intan ni seorang ibu siber yang penyang dan caring... kompom tak salah lagi.

Ok ar kak intan. Thanks sebab sudi menjawab tag... ekeke... nanti kalau buat open house bleh laa ajak saya ok. Tapi jauh tuh umah kak intan dengan KL... macam mane nak pg nih... kalau ade sesape nak tolong booking fligh cantek jugak, insyaallah saya sampai kat depan umah kak intan nanti... tapi kalau tadek sponser... susah laa. *semua nak org sponser. Tak elok betoi laa ekekekekek...

Thanks for sharing kak intan.
Kreuger®

September 8, 2008 at 12:43 AM  

Waalaikumsalam Azman..

akak jwb kelakar giler?Alahai, tu la jawapan seikhlasnya yg dpt akak bg..kelakar pulak?

Apapun akak seronok juga sekali-sekala jwb tag panjang2 ni..

Soalan 15,ermm tu je yg akak tau tentang Azman@Kreuger..hehe..mmg yg jujur

Soalan 17, tu la yg tiap-tiap hari akak jeritkan..

Insya Allah, ada rezeki lebih akak akan buat open house panggil member2 blogger..

Thanks Kreuger..

September 10, 2008 at 9:32 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran