Karamel Krim Kraker

Hari ni tercapai jugak hajat nak buat karamel krim kraker ni.. Hajat nak buat awal minggu ni tapi ada je halangannya.. Hari ni ada free sikit, jadi Intan buatlah karamel yang Intan teringinnn nak makan tuu.. Resepi Intan dapat dari blog Kak Jun. Cuma Intan tak buat banyak macam Kak Jun buat. Intan buat separuh daripada tu.. Sebab nanti takut tak terhabis pulak.. Maklumlah anak Intan ni bukannya kuat makan, diorg kuat main aje.. Main no 1.. makan no 2..









Karamel yg sudah siap untuk di ngapppp!!!










Teringin nak buat juge ke?? Nak resepi? Pegilah ke blog Kak Jun ya.. Bye, Intan nak sambung makan karamel ni..

11 comments:

Perghhh sedapnya karemel ni.. mengiurkan sgguh.. amboi Pn INtan.. sejak dua menjak ni asyik entri makanan jer ni. dah tukar jawatan ker jadi tukang masak he he..

ni nak selalu datang ke Bukit INdah ni bawak mangkuk 8 tingkat.. wa ka ka

April 17, 2008 at 2:13 AM  

hehe..kasawari...intan dh rajin masak..kna selalu la g jenguk, ada rezeki..dpt mkn..x gitu intan? heeee....
oh ya..intan..kalu nk senang keluarkan karamel tu..next time, bila dah masak tu kan, masa panas2 tu, lalukan pisau kat keliling karamel tu..tp x yah terbalikkan lagi..bila dah sejuk baru terbalikkan kat dlm pinggan.

April 17, 2008 at 8:27 AM  

adeiii... sedapnyer... nak cikitttttttt... huhuhu... rajinnya mike ni yek... tabik springggg la cemnih... kalo dekat... sure kelat nompang ngap ngap ngappp jer ler... bole ngan dokong shahir... ngeeeeeeeee... tlior ler intan... tgh 2 kdemaman nih... selera yg tadek... tetiba ade selera... nyummm nyummm nyummmmmmy...

April 17, 2008 at 9:00 AM  

isk2..sedap plak nampaknya..hantar skit sini

April 17, 2008 at 9:42 AM  

re kasawari:

ya lah kasawari, sejak dua menjak ni mmg sibuk nak masak je..abg pun naik risau..tapi takde la sampai tukar jawatan.. masih dlm tahap belajar&percubaan..masih cetek ilmu di dada..

kah..kah..kah.. nak bawak mangkuk 8 tingkat?boleh..1 isi beras,2 isi bwg,kunit&halia,3 isi lada kering,4 isi asam jawa,5 isi daun kesom,6 isi bendi,7 isi ikan,8 isi sawi.. pastu masaklah lauk sendiri ya..mmg boleh masak kat sini.. apa salahnya sekali-sekala masak kat sini.. :D

re kak Jun:

cuma org yg expert masak je yg tau apa kelemahan intan boleh nampak kat karamel tu..thank you kak Jun atas petua tu.. mmg intan tak sabar..terus nak terbalikkan.

re kelat:

nak cikittt..?? dtglah sini.. tapi tak yah ler sampai tabik springgg.. buat malu teman je lah mike niii..

re arsaili:

nmpak mmg sedap..rasapun sedap.. terbanglah dtg ke sini..masih ada lagi sikitt nii.. :)

April 17, 2008 at 11:30 AM  

wah! nampak sedap jer intan. klu free nak try gak lah

April 17, 2008 at 2:22 PM  

re idashah:

mmg sedap..cuti nnti trylah..sedap pun sedap, senang pun senang..

April 17, 2008 at 2:49 PM  

amboi..kita bawak 8 tingkat mangkuk..dia kasi bahan2 jer.. baik kasawari buat macam musang berjanggut tu.. he he..

beep beep

April 18, 2008 at 3:27 PM  

re kasawari:

ingat pun kisah musang berjanggut.. tu lah kalau nak sgt bawak mangkuk 8 tingkat..

April 20, 2008 at 12:15 PM  

Intan, amboi sedapnya aihhh...meleleh air liur dah ni..kak pun dah buat karamel lapis coklat..nnt intan leh try pulak..sedap n senang..hehe!!

April 20, 2008 at 10:46 PM  

re kak Ummi:

malulah.. saya ni budak baru belajar. malu dgn akak yg mmg dah pro.. Insya Allah, nnti saya try karamel lapis coklat pula.. :)

April 21, 2008 at 11:53 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran