Tolong!!!!...kepada sesiapa yg tauu!

Kat sini Intan nak minta tolong kepada sesiapa yg ada senarai barang2 Belanda yang perlu kita boikot.. Yg Intan tau cuma sikit je.. Intan cari juga senarai penuh barang2 yg berkenaan, tapi tak jumpa.. Brg yg Intan tau cuma:

  1. Minyak Shell
  2. Barangan Dutch Lady
  3. Teh Lipton
  4. Barangan Dove
  5. Coklat Ferrore Rocher (hehehe,salah spelling kot)
  6. Barangan dari Unilever
Apa lagi brg2 selanjutnya?? Susu Dumex pun ada dalam senarai ke??

Harap adalah sesiapa yang dapat bantu selesaikan kemelut dalam fikiran Intan ni....

7 comments:

salam Intan... wah bersemangat nampak nak memboikot brg2 belanda tu. Antara barangan/perkhidmatan syarikat dari Belanda.

1. Dutch Lady - Susu
2. Ferrero Roche - Coklat
3. Wall’s - Ais Krim
4. Ing -Insurans
5. Planta -Magerin
6. Lady’s Choice -Magerin
7. Lipton -Teh
8. Shell -Minyak
9. Knorr -Perisa Makanan
10. Dove -Mandian
11. Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
12. Radiant -Deodoran
13. Rexona -Deodoran
14. Ponds -Produk Kecantikan
15. Kieldsens -Coklat
16. Slimfast -Produk Pelangsing
17. Lego -Kismis
18. Philips -Barangan Elektrik
19. Duyvis -Makanan Ringan
20. Gouda -Keju
21. Robin -Pencuci Lantai/Pakaian
22. Ariel -Pencuci Lantai/Pakaian
23. Omo -Pencuci Lantai/Pakaian
24. Labello -Lip Balm
25. Pickwick -Teh
26. Venz -Mentega Coklat
27. Kinder Bueno -Coklat
28. Unilever -Syarikat
29. Dumex -Susu Tepung
30. Nutricia -Susu Bayi
31. Sunsilk -Shampoo
32. Fair & Lovely -Produk Kecantikan
33. Lux -Mandian
34. Vaseline -Lip Balm
35. Cif -Pencuci Lantai
36. Surf -Pencuci Kain
37. Wishbone -Pencuci Kain
38. Doriana - Keju Krim
39. Bertolli -Minyak Masak
40. Clear -Shampoo
41. Breeze -Pencuci Kain
42. Sun -Pencuci Kain

Senarai ni sy jumpa di blog cabai burung. http://cabaiburung.blogspot.com/

Saya cuma copy & paste je. Hehehehe

April 13, 2008 at 8:48 AM  

Wahh.. senarai lengkap ni.. Baru saya puas hati sekarang..Terima kasih toknabe..

April 13, 2008 at 11:40 AM  

Jgn terperanjat ya toknabe..Tadi terguna akaun blogger cik abang saya pulakk..

April 13, 2008 at 11:42 AM  

wah baru nak paste.. tapi toknabe dah bagi dulu..

April 14, 2008 at 9:31 PM  

ish..biasalah.. kalau laptop dah problem tu, nmpaknya org lain ler mendahului.. tq kasawari atas niat yg baik tu..

April 14, 2008 at 11:10 PM  

:: salam... ada sorang rakan M'sia yg beristerikan org Belanda... baru je kahwin... takkan aku nak pulaukan isteri comel aku tuuu... rungutnya lagi...(PakNgah sekadar senyum je...)

:: sekadar nak bertanya je ni... sampai bila kita nak boikot... apa kesannya pada barangan/perkhidmatan tu... siapa yang ramai terlibat sebagai pekerja di kilang/syarikat berkenaan... [sengaja nak menjolok ni]

April 15, 2008 at 2:07 PM  

alamak pakngah ni...ambik serius pulak.. intan ni sekadar nak tau brg apa yg tersenarai dlm brgn boikot tu yg intan guna.. contohnya susu anak, mmg intan beli pun sbb budak2 ni bukan senang nak tukar2 brand susu ikut suka hati.. apapun, terpulanglah pada individu masing2..

April 16, 2008 at 11:09 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran