Pengalaman pertama mengandung adalah detik yang penuh keindahan bagi setiap wanita yang pernah melaluinya.. Walaupun ia sudah lama berlalu, tapi itulah detik yang paling tidak dapat Intan lupakan. Intan telah menghantar kisah pengalaman itu ke majalah keibubapaan yang terkenal "Pa&Ma".



















Lama juga nak tunggu karya intan tu di paparkan. Tak sangka pula menang dan artikel Intan disiarkan d
alam satu muka penuh majalah tersebut(keluaran bulan Mei 2005). Dapat pula hadiah dalam bentuk cek RM100, mmm.. bolehlah. Memang excited, keratan artikel terus saja kami frame kan termasuk dengan frame duplicate gambar Saufihanif disebelahnya (yang diposkan kepada pihak Karangkraff untuk Pa&Ma).

Kali ini Intan ingin mengabadikannya di dalam blog ini pula.


Inilah Saufihanif sekarang, berusia 5 tahun 6 bulan dan kini telah pun memasuki pra-sekolah. Dalam keluarga kami, dia memang terkenal dengan keletahnya dan suka 'berangan' & ligat bermain. Masa berlalu terlalu pantas dan melihat anak-anak membesar di depan mata seperti baru semalam hilang kesakitan melahirkannya. Semoga menjadi anak yang soleh & berbakti, Saufi.

8 comments:

wah hanif masuk majalah eh.. pastu dapat hadiah..

intan tak belanja pun. he he..

cutenya dia main gitar.. mesti dah besar jadi macam hillary ang. he he..

"ahli muzik?? memamng pantang keturunan aku ahli muzik" - nyonya mansur.. he he

April 4, 2008 at 4:39 PM  

re kasawari:

masa tu ank baru sorang, tu yg excited nak mengarang dan hntar ke majalah..

dah lame beno duit tu abis..

pemain muzik!!entah laa.. tapi dia mmg suka menyanyi..

April 4, 2008 at 6:02 PM  

waaaaaaaaaaaa... abglong dulu yg masok majalah rupanya... x sangka ek... dah beso ti, sure jadik owang2 tkenal nih... hehehe... tahniah le intan... tu le rezki namanya... erm, ngape idak dicheritakan kat sinih... bleh le kelat nompang baca... ngeeeeeeeeee... moga peroleh anak2 yg soleh n solehah.. amin...

April 4, 2008 at 11:11 PM  

oklah kelat..atas prmintaan kelat, nnti intan taip semula kisah pengalaman intan tu..tapi panjang juga nak menaip tu..makan masa nak siapkan assigment dari kelat ni.. heheheh.. :D

April 5, 2008 at 8:47 AM  

wah kicik2 dah masok majalah...bley jadik model ni hehe tak pon masok hero remaja nnt ek hanif hehehe

syg la tak beli majalah tu...lagipun tu tahun 05 yer, time tu aleeya bujang lagik..sibuk ngan dunia bujang, baca pun majalah ntah haper hehehe, tapi masa mengandung rajin beli pa & ma, ..cuma skrg ni dah minat ngan majalah anjung seri lak..

April 7, 2008 at 5:43 PM  

re aleeya:

saya ni pun masa start first mengandung bersemangat beli pa&ma.. pastu bila anak masuk 2 org,sibuk dgn anjung seri pulak..skrg dah tak kisah dgn apa2 magazine sbb kalau beli pun tak sempat nak mmbaca.. bila teringin mak beli tu,belilah juga tapi 2 bulan lepas tu,baru baca..heheheh

April 8, 2008 at 8:33 AM  

me pun ada hantar cita kat karangkraf, tapi utk majalah libur dan remaja.. dapat 300 ringgit.

April 22, 2008 at 4:55 AM  

re chibi maruko:

wah..byk tu..chibi maruko suka menulis?

April 22, 2008 at 1:11 PM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran