Butter Cake

Kek lagi.. :girl_9: .. Sebenarnya sekarang ni Intan tengah bersemangat buat kek dan mendeconya. Tapi deco Intan ni tak la sehebat org2 lain..Org lain tangan mereka dah lembut dan biasa mendeco. Tangan Intan ni masih keras dan kaku..Baru beberapa minggu belajar mendeco..:girl_8:


Petang tadi Intan buat Butter Cake.. Resepi asalnya ialah Choc Butter Cake yang Intan ambik kat umah SL. Tapi Intan ubah sikit.. Intan tak masukkan koko.. Jadilah ia Butter Cake.:girl_4:.


Bila dah masukkan dlm loyang, ada lebih lagi...so, jadilah cup cake sikit.. Anak2 Intan suka.. Alhamdulillah... Intan suka tengok mereka makan..:girl_15:


Tapi, buttercream tak banyak..Stok bahan2 dah tinggal sikit je kat rumah ni.. So, sikit je buttercream yg dapat dihasilkan.. Jadi, deconya tak nmpak padat.. Anyaman bakul pun nampak ternganga je.. Last2, dapat idea tulis guna coklat.. Intan pun cairkan coklat dan mulalah menambah apa yg patut..

Inilah hasilnya...Salam sayang buat semua..

Takpe la, percubaan demi percubaan dari Intan.. Insya Allah, usaha yg akan diteruskan..:girl_15:

21 comments:

akakkk !! comey nye laa cupcake 2!! haha wajen ea akk neh :D

July 19, 2008 at 10:44 AM  

salam intan..haaa, ni guna hbby nyer laptop jap..menyelit la sbb dia pon byk mende nak wat..hehhe.
hmmm....fuyooo! sudah byk improve la..akak pon lama x deco2 ni...teringin lak..ikhlas ckp, not bad tau...kira laju gak la ni..x lama, kalah le akak..hahaha...
ok la..akak nak kuar..sempat singgah umah intan j..ok intan..mmuuahhhhh!

July 19, 2008 at 4:05 PM  

Waaaa..makin menjadi tangan Intan ni yer... Silap-silap aribulan CikAbang dapat pingat PJK (perut jalan ke depan) le nanti...hehheheheh. Berselera je nampak...ermmmm!

July 19, 2008 at 4:10 PM  

Assalamualaikum Kak Intan dan keluarga.

Wah rajin sungguh kak intan ni. Bertuah nye laa anak-anak kak intan.

Kek tuh memang cantik laa... kalau bagi hadiah kat saye... sure sayang nak potong.. muahahaha...

Tahniah utk kak intan kerana memiliki keluarga yang best. Semoga keluarga kak intan sentiasa mendapat rahmat dari Allah. Amin~

Kreuger®

July 19, 2008 at 9:19 PM  

re unaa :

Unaa..thanks atas pujian tu.. Insya Allah,nnti akak cuba buat yg lagi comel..


re Kak Jun:

Salam Kak Jun..
Apa pun..saya masih belum sehebat akak..Akak kan sifu saya.. Tak mungkin saya dapat menandingi akak.. hehe.. Terima kasih atas pujian.. Sy akan cuba buat lagi baik lepas ni.. Insya Allah..


re Azlanlin:

Salam..lama tak dgr khabar?Cmne dgn study? Takpelah..sbb cik abg tu kurus sgt la, saya belajar buat kek ni..Biar berat badan dia brtmbah sikit..Ni setiap kali timbang mesti saya lebih berat dari dia..

Berselera ke?ermm, Alhamdulillah..kek saya dapat juga membuka selera..


Re Kreuger:

Waalaikumsalam..

Alhamdulillah, sekrg ni akak pandai sikit curi2 masa masak kek walaupun sibuk dgn tugasan mnjaga ank2 yg mmbesar..

Cantik ke?Tapi belum setanding kek2 lain diluar sana yg akak belum mampu menandinginya..

Terima kasih kerana mendoakan utk keluarga akak..Semoga Azman juga sentiasa mendapat rahmat dari Allah .. Amin..

July 20, 2008 at 6:58 AM  

salam k.intan..wahhh cantiklah lh deco kek tuh...hijau2 gitu..ni kira dah syok main bc lah yek..ermm bila lah kita nk berjangkit wat bc ni..hiks..tgk akak wat mcm best jek..anak2 x kaco ke kak?? pe pon tahniah wat akak..dh semakin lawa deco kek akak tu.. :-) lepas nih bleh jd mcm SL lah..hehe..

July 20, 2008 at 4:27 PM  

Insya Allah..Semoga akan terer mcm SL.. geram tgk kek2 SL..tu yg semangat nak buat sendiri..hehehe..

Anak2 kacau juga..tu yg buat dlm keadaan tension sbb kena kacau dgn anak2..si kecik pulak menangis kehausan agaknya..Apa pun, semangat punya pasal..anak nangis pun buat tka dgr je.hehe

July 20, 2008 at 8:05 PM  

salam..wah...bestnya..leh buka bakery nih

July 21, 2008 at 8:19 PM  

Salam Aesaili..

Amin..moga apa yg di ucapkan arsaili tu mnjadi kenyataan.. :)

July 21, 2008 at 8:46 PM  

ermmm.. seronok tgk org masak2 ni.. kasawari ada gak masak.. tapi segan plak nak post kat blog.. he he.. nanti kang org bukit indah terjah plak kat kulai.. he he

July 21, 2008 at 9:32 PM  

siap ada anak2 kek tu hahaha

July 21, 2008 at 11:33 PM  

re kasawari:

kata nak tunggu kunjungan balas dari kami..apa salahnya kami terjah..kalau kami terjah pun tak masuk melodi punya..


re zamz:

hehehe..biasalah, kek zaman skrg..mesti ada anak2nya..

July 22, 2008 at 7:33 AM  

salam kenal.. cam sedap je.. waaaa

July 23, 2008 at 2:44 PM  

re tokyo blue:

salam kenal kembali..hehehe,mmg sedap agaknya..sekejap je dah habis..anak2 suka. :)

July 23, 2008 at 4:16 PM  

Salam Intan...

Rajinnya membuat kek yea...siap ada buttercream lagi....

July 24, 2008 at 3:00 PM  

Wah.. kalau nak terjah kena bagi tahu dulu ekk.. he he...

p/s: Blog Kasawari berehat seketika.. namun tetap leh jenjalan lagi di blog kawan2..

July 24, 2008 at 10:55 PM  

Salam perkenalan. Mesti sedap kek tu.

July 25, 2008 at 1:17 AM  

Salam Intan...waahhh! x padan dengan anak kecik2, boleh mendeco lagi ni..bravo!! Cayalaahh!! Bagus punya sifu ni menuntut ikut cyber je dah leh buat cantik camni.!!!

**psstt..Jun, bila nk ajar Ummi lak! :D

July 25, 2008 at 8:45 AM  

re akak:

Salam akak..

Kena belajar jadi rajin sbb anak2 dah makin mmbesar.. Anak2 saya ni tak suka makan nasi sgt. Kalau kek yg berhias2 tu,diorg sukalah..Nak beli selalu,tak mampu rasanya..hehe. Jadi, kenalah Intan belajar jadi rajin sikit..


re Kasawari:

Insya ALLAH, kalau saya nk terjah..saya akan inform awal2..

Kenapa blog berehat tu?..Ada2 aje Kasawari ni..


re cikgu_guru:

Salam perkenalan kembali.. Ermm,bolehlah buat permulaan ni.. hehe


re Kak Ummi:

Tu la sifu zaman skrg...ikut cyber je anak murid boleh faham..
Bila2 masa je kalau kak Ummi nak belajar, msti Kak Jun ok tu.. Sedangkan saya masa tu sms Kak Jun masa kak Jun tgh bersiap2 masak lauk utk berbuka puasa pun, dia masih mnjawab prtanyaan saya..

Thanks a lot kak Jun..Jasamu takkan ku lupa.. muahhh..

July 25, 2008 at 9:57 AM  

Blog Gi antar servis.. kerana gangguan tidak diundang..

July 27, 2008 at 1:01 PM  

re Kasawari:

Hantar servis? Gangguan tidak diundang..Suspen je bunyi tuu.. Ya lah, org glamour..camtu la..

July 27, 2008 at 8:22 PM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran