Kek Utk Suami dan Anak-Anak

Dah lama rasanya tak update blog ni..Mesti ramai yang boring, bukak2 ...asyik2 jersey MU.. hehehe.. sekali-sekala je..bukan selalu pun promote jersey. Dah terlanjur promote tu, biar lama2 sikit.

Oklah, kita tinggalkan cerita jersey.. Intan cuma nak abadikan gambar kek yang Intan buat siang tadi ke dalam blog ni. Bagi sesetengah pihak, memang la kek ni tak cantik langsung. Tapi, bagi Intan yang baru setahun jagung berjinak2 dengan butter cream, kek ni lah pemberi semangat untuk Intan agar terus belajar dan try n error.. Intan tak pernah mengikuti apa2 kursus buat kek atau kursus mendeco. Tapi, belajar sendiri melalui blog2 sifu Intan serta dari email dan sms Kak Jun Yummylicious.

Sori, gambar tak jelas..blur gitu


Kek ni choc butter cake..Resepi Intan ambik kat blog SL.. Resepi butter cream pulak Intan ambik kat blog Kak Jun Yummylicious.. Resepi Intan tak berani nak tempek sbb masih dlm tahap pembelajaran..hehehe


Ni je gambar yg sempat di snap.

Lepas ni akan lebih berkobar2 lah semangat Intan nak main2 dgn butter cream.. Thanks Kak Jun atas tunjuk ajar yg diberikan..Terima kasih juga kat SL. Tapi Intan belum berani buat ros laa.. hehehe.. Akan diusahakan juga..

6 comments:

laaa....x d la buruk pon..ok ape..as a start...rasa kek ok? rasa buttercream ok? kira ok la...walaupon x puas ati rupe dia..x per..sbb deco kek ni jd lagi ok kalu selalu practice...
pas ni try wat cupcake lak..leh deco byk2 design..hehe. kira practice gak la..

July 14, 2008 at 11:58 AM  

ya la kak Jun..rasanya ptg ni nak buat cupcake pulak..betul gak kan..blh design mcm2..hehehe..mcm terer jekk..thanks kak Jun..

July 14, 2008 at 12:25 PM  

Salam Intan...

Rajinnya buat cake..akak sampai la ni tak pandai nak buat frosting dia..

July 14, 2008 at 2:50 PM  

Salam akak..

hehehe..baru nak belajar ni kak..susah juga nak main2 dgn butter cream kalau takde tok guru depan mata..tok guru saya semua di alam cyber je..

July 15, 2008 at 6:27 AM  

salam ukhwah dari akak sekeluarga...rajin & pandai intan buat kek kan...gud luck...nanti leh akak tempah hiks...

July 15, 2008 at 9:55 AM  

re puterisatu:

salam ukhwah juga buat akak sekeluarga..baru belajar jadi rajin tapi belum pandai lagi..terima kasih kak..hihihi

Insya Allah..satu hari nnti bila saya dah xpert, bolehlah dibuka utk tempahan..tapi, tak taulah bila.. :D .. Niat tu mmg dah ada..

July 15, 2008 at 10:08 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran