Kek Oren Khas Utk Ibuku

Sebenarnya kek oren ni Intan buat sempena hari ibu haritu.. Tapi tak sempat nak masukkan dalam blog sebab kamera Intan dipinjam oleh adik.. Adik Intan bawak kamera pegi Sarawak.. Masa emak Intan potong kek kebetulan adik Intan ada juga..Dapatlah snap gambar kek.. Pastu dia bawak balik kamera tu sebab dia tak puas lagi tengok gambar2 majlis perkahwinan abangnya tu..

Hari ni baru kamera ni pulang kepangkuan Intan.. Jadi, barulah boleh masukkan dalam blog gambar kek oren yang Intan buat khas untuk emak Intan..Memandangkan emak Intan memang suka sangat dengan buah oren. Kalau beli coklat atau air mesti nak cari yang perisa oren. Jadi Intan rasa memang sesuailah kalau buat kek oren untuknya. Macam biasalah, kalau nak resepi..silalah ke blog Kak Jun Yummylicious. Kat sana macam2 resepi ada..

Intan rasa gembira sangat sebab dapat hadiahkan kek buatan sendiri untuk emak Intan sempena hari ibu kali ni. Selalu bagi hadiah beli aje. Kali ni buat kek.. Maklumlah tengah semangat belajar buat kek ni..

Inilah kek oren yang telah dihias simple.. Bab menghias ni mmg masih zero lagi..(dalam tahap pembelajaran)

6 comments:

Rajinnya Intan..tentu mak suka kan..

May 16, 2008 at 12:41 PM  

re akak:

tak le rajin mane..cuma tgh semangat buat kek..ermmm mak suka..

May 16, 2008 at 1:13 PM  

wahhhhhh... sgt bagosssss la... ti wat kek cukulat pulak yek... utk kelat... ngeeeeeeee...

May 20, 2008 at 11:04 AM  

re kelat:

memang ada plan nak buat kek coklat..tapi nak pos ke ipoh takut rosak pulak..bila intan dah buat kek tu, kelat mai sini je lah yaa..

May 20, 2008 at 7:18 PM  

wah bestnya..yin buat kek utk besday najmi sbb dia request nk kek ibu buat..
Intan nnt blh tuka2 resepi kek oren ea...

May 23, 2008 at 2:05 AM  

no problem..intan pun dapat resepi daripada blogger Kak Jun..kat sana mcm2 resepi ada..

May 23, 2008 at 9:28 AM  

Newer Post Older Post Home

Read The Quran